• Нямате продукти в количката.
  • Филтър

  • Последно разгледани

   Няма открити резултати
   • Ред Бул към Фетел: Идиот!

    17.10.2011

    След последната си победа в Гран при на Корея миналата неделяСебастиан Фетел призна за гаф, който е направил в края на надпреварата.

    Двукратният световен шампион е дръзнал да прескочи указание, което е получил от бокса на Ред Бул.

    Себ направи най-бързата обиколка на пистата "Йеонгам" за цялото състезание тъкмо в последния тур. Малко преди това той е получил информация, че не може да постигне най-доброто време и трябва да спре да се опитва, за да съхрани ресурса на гумите си до финала.

    Вместо това, обаче, Фетел даде газ и записа името си в графата за най-бърза обиколка за Гран при на Корея с време 1:39.605 мин.

    Шампионът призна, че е постъпил глупаво и че е притеснил изключително много екипа си. В радиокомуникацията между него и бокса дори се е чула думата "идиот", пише ESPNF1.

    "Мисля, че сега ще ме убият", каза Себ след пресконференцията, малко след награждаването на почетната сълбичка.

    "По радиото на няколко пъти ми казаха, че не мога да запиша най-бързата обиколка. Е... явно не беше вярно.

    Малко след това се обадиха и чух думите: "Идиот, ти успя!" ("idiot, you got it")

    Беше наистина глупаво от моя страна. Друг път не се е случвало да е толкова важно за мен, но накрая усещах, че мога да го направя. Натиснах повече от необходимото и постигнах най-доброто време.

    Направих го просто за себе си. Може би го направих за егото си. Това не ми носи никакви точки... но пък съм доволен", сподели германският пилот на Ред Бул